Šioje svetainėje naudojami slapukai (ang. cookies). Toliau naršydami svetainėje arba paspaudę mygtuką "Sutinku", Jūs sutinkate su slapukų naudojimu.

Sutinku
Smėlio dėžės viešosioms erdvėms

Smėlio dėžės viešosioms erdvėms

Prieš kelis dešimtmečius, kiekvienas privatus namas, kiekvieno daugiabučio kiemas, parkas, skveras ar darželio prieigos puošėsi smėlio dėžėmis. Žaidimai su smėliu buvo vieni populiariausių ikimokyklinio amžiaus  vaikams. Bėgant laikui, smėlio dėžės iš viešųjų erdvių pamažu ėmė nykti, didžiausia to priežastis - susiformavęs požiūris, esą žaisti smėlio dėžėse nehigieniška. 

Iš tiesų, smėlio dėžės reikalauja šiokios tokios priežiūros, reguliaraus smėlio papildymo / pakeitimo, valymo, tačiau nauda, kurią žaisdami smėlyje gauna vaikai yra šimteriopai didesnė, nei pastangos prižiūrint smėlio dėžes. 

Pasaulyje jau seniai taikoma smėlio terapija įvairių sveikatos problemų turintiems vaikams. Mokslininkai ir pedagogai sutaria, kad žaidimai su smėliu naudingi visiems mažyliams, mat vaikai nėra linkę kalbėti apie pasaulį, savo pasaulėvoką jie perteikia žaisdami, o smėlis yra itin palanki priemonė kurti, lipdyti ir tuo pačiu išlieti susikaupusias emocijas. Smėlio dėžės palankiai vertinamos dar ir dėl to, kad jose vienu metu gali žaisti keli vaikai, taip mokydamiesi komandinio darbo, bendravimo ir bendradarbiavimo.

Taigi, ne veltui pamažu į viešąsias erdves sugrįžta smėlio dėžės. Jos tikrai vienas geriausių "lavinamųjų" žaislų. "Parkelis" siūlo įsigyti patraukliai atrodančias, visus saugumo reikalavimus atitinkančias, viešosioms erdvėms pritaikytas smėlio dėžes, kuriose mažyliai galės išlaisvinti savo vaizduotę

Komentuoti